Menu

Din teama de a nu fi judecată…

0 Comment


Vom începe acest articol prin a-l cita pe celebrul medic și psihiatru Carl Jung: „Să gândești este dificil. De aceea, majoritatea oamenilor judecă”. Ce legătură are acest citat cu subiectul acestui articol? Veți vedea în cele ce urmează… Mulți dintre noi ajungem să punem etichete unor oameni sau unor situații despre care nu știm aproape nimic. Judecăm oamenii încă de la prima întâlnire, de la primul contact pe care îl avem cu aceștia și ne creăm o falsă impresie despre ei.

Suntem niște ființe dominate de instincte și de… frici! Ne este frică de eșec, frică de ce vor spune ceilalți despre noi, frică de judecată. În majoritatea cazurilor, fricile ne consumă toată energia și ne transpun într-o lume lipsită de proiecții și de strălucire. Acel gen de confort care îți provoacă disconfort… Dacă vorbim despre „videochat”, chiar dacă această activitate a devenit legală în România, opiniile s-au împărțit întotdeauna în două: cei care critică aspru această meserie & pe cele care o practică, și cei care au înțeles faptul că a fi model de videochat este o meserie la fel ca toate celelalte.

Mulți oameni consideră că a fi model de videochat este un lucru foarte rușinos. Tocmai din acest motiv, 99% dintre persoanele care fac videochat preferă să-și păstreze ascunsă identitatea. Oamenii judecă, nefiind însă în cunoștință de cauză.

Te-ai întrebat vreodată ce ai face diferit dacă ai ști că nu ești judecată?

Trăim într-o lume în care, deși respingerea este cât se poate de umană, ne este greu să o acceptăm. Ne este greu și să acceptăm cine suntem, iar asta este cel mai grav lucru.

Ce ai face, mâine, dacă ai ști că nu te-ar judeca nimeni? Ai fi model de videochat? Dacă răspunsul este DA, atunci ar trebui să începi chiar de astăzi, să uiți de toți cei care te bârfesc, să uiți de criticile care nu te ajută în nici un fel să te dezvolți și să crești.

Ție îți este frică de judecata celor din jur? Ce ar fi ca de mâine să judecăm mai puțin, pentru a fi, la rândul nostru, mai puțin judecați? 🙂

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!